Kokos na rauszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa kokosowa: Bułki zalać mlekiem, dokładnie rozdrobnić widelcem, dodać kokos oraz alkohol. Wszystko starannie ze sobą połączyć. Zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień margarynę utrzeć z cukrem dodając stopniową alkoholową masę. Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
2.Ciasto czekoladowe: Margarynę, cukier, mleko i kakao razem zagotować. Do zimnej masy dodać żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem. Białka ubić na sztywno połączyć delikatnie łyżką z masą czekoladową. Ciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 – 40 minut w 180 stopniach. Zimne przekroić na pół. Większą część masy dać między blaty ciasta, a mniejszą pokryć wierzch placka. Dowolnie udekorować.
Porady
Gdyby masa okazała się za rzadka to należy dosypać do niej trochę kokosu i zmiksować.
Masę należy spróbować czy jest wystarczająco słodka
Komentarze