Kokardki ze szpinakiem i tilapią

0 (0 ocen)

Propozycja na szybki i smaczny obiad.

Składniki:

  • 1 porcja:
    2 garści makaronu kokardki
    20 dag szpinaku mrożonego
    łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    50g serka topionego śmietankowego
    filet tilapii
    1/2 l bulionu jarzynowego
    sól, pierz kolorowy świeżo mielony
    szczypta gałki muszkatołowej

Kokardki ze szpinakiem i tilapią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tilapię rozmrozić. Rozmrożony szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Doprawić i dodać serek topiony. Podgrzewać do czau aż ser się rozpuści.
  • 2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę ugotować w bulionie. Makaron wymieszać ze szpinakiem. podawać z ugotowaną rybą, posypany świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy