Kokardki z tuńczykiem na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne syte danie, doskonałe na piątkową kolację lub obiad

  • 30 min

Składniki:

  • kokardki z tuńczykiem na ciepło
    200 g makaronu kokardki
    1 puszka tuńczyka w oleju
    kawałek czerwonej papryki
    1 czubata łyżka majonezu
    przyprawy: papryka ostra, papryka słodka, sól, pieprz
    natka pietruszki

Kokardki z tuńczykiem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnie wykładamy tuńczyka w oleju, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, dusimy pod przykryciem, doprawiamy przyprawami, dodajemy majonez, jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu. Podajemy z makaronem, posypane pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy