Kokardki z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Makaron typu kokardki polane zmiksowanymi truskawkami z cukrem i cukrem waniliowym i ozdobiony listkami mięty,,

Składniki:


  • Makaron kokardki – 40 dag
    Truskawki – 1 kg
    Cukier – 4–5 łyżek
    Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
    Liski mięty

Kokardki z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimna wodą i odsączyć na sitku.

    Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, parę odłożyć do dekoracji a resztę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.

    Makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem truskawkowym oraz odłozonymi truskawkami.

    Przybrać miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy