Kokardki z jarmużem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Smaczny i szybki obiad, w takie upały idealny bo nie trzeba stać długo w kuchni a i danie dobrze smakuje na zimno

Składniki:


  • 3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
    1 kawałek pora
    200 g jarmużu
    0,5 słoika suszonych pomidorów
    250 g makaronu kokardki
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka suszonych pomidorów (igiełek)

Kokardki z jarmużem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do rondla wlać olej (zalewę ze słoika z suszonymi pomidorami), wrzucić posiekany drobno por i zeszklić.

    Jarmuż umyć, osuszyć i porwać listki na kawałki, usuwając twarde części. Dusić chwilę aż zmięknie.

    Suszone pomidory pokroić w paseczki, wrzucić do rondla. Doprawić całość solą, pieprzem, ziołami.

    Makaron ugotować na półtwardo, wrzucić do rondla, zamieszać. Chwilę razem podgrzewać.

    Nałożyć na talerze, posypać igiełkami suszonych pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy