Kogel - Mogel z owocami oraz chrupiącymi akcentem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Powrót do dzieciństw. Smak, któego się nie zapomina.

  • 15 min

Składniki:

  • Kogel - mogel :

    * na 1 żółtko 3 łyżeczki cukru oraz troszkę cukru waniliowego.

    *truskawaki
    *maliny
    *borówki
    *banan
    *herbatniki

Kogel - mogel z owocami oraz chrupiącymi akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kogel - mogel:
    Żółtko ucierać z cukrem ok. 5 minut w zależności od ilości jajek.
  • 2. Owoce kroimy według uznania. Herbatniki drobno kruszymy. Następnie warstwami układamy wszystko - zaczynamy od herbatników zaś owoce układamy według własnej kolejności. Całość polewamy koglem - moglem. Przybieramy listkiem mięty. Smacznego.

Porady

Po wykonaniu deseru włóż go do lodówki chyba,że chcesz zjeść go od razu. Proponuję jednak robić deser na chwile przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy