Kofty indycze

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne kofty. Przygotowane z mięsa indyczego z dodatkiem rozmarynu, smażone na patelni gilowej. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mięsa z piersi indyka
    1/2 dużej cebuli
    2 ząbki czosnku
    1 czubata łyżka pokrojonego rozmarynu
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki z czubkiem siemienia lnianego mielonego
    1 łyżka przyprawy do grilla
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Kofty indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kofty indycze 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Mięso z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do miski. Rozmaryn myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Do miski z mięsem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
    Z masy mięsnej formujemy podłużne wałeczki i nabijamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować