• 10 min

Kebabiki na patyku

  • 10 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
    łyżka zielonej czubrycy
    przyprawa do grilla
    cebula
    jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Kofty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem.
    Cebulę pokroić drobno i dodać do mięsa.
  • 2. Formować z masy podłużne kiełbaski.
    Nabijać na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków.
  • 3. Smażyć na grillu albo patelni grillowej przez ok.10minut z obu stron.

Porady

Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować