• 15 min
  • Dla 8 osób

Kofty pochodzą z kuchni arabskiej i robi się je przeważnie z mięsa wołowego. Ja dziś proponuje Wam kofty z mięsa wieprzowego – a dokładnie z szynki . Do przygotowania koft nie potrzebujemy jajek. Wystarczy mięso, czosnek, natka pietruszki i przyprawy. Możemy je usmażyć na patelni grillowej bądź na tradycyjnym grillu. Wyśmienicie smakują z sosem tzatzyki

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej

    1 pęczek natki pietruszki

    2 ząbki czosnku

    2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej

    1 łyżeczka cząbru

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przekąski

Kofty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę

    2. Do mięsa dodaj przyprawy , natkę i czosnek. Całość wymieszaj. I dostaw do lodówki na 30 minut

    3. Z mięsa formuj podłużne kotlety i nabij je na patyk od szaszłyków.

    4. Kofty smaż na grillu po 10-13 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować