Kofta. Wegańskie pulpeciki z makaronem i sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Propozycja podania Aloo kofty z podstawowego przepisu dostępnego na moim profilu Polska Gotuje, ze zdrowym makaronem razowym i sosem z pomidorów.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kofta indyjska (pulpeciki): 10 sztuk
    - makaron razowy: 100 gramów
    - pomidory duże: 2 sztuki
    - chilli czereśniowe (lub inne): 0.5 sztuki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - pasta paprykowa: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - zioła prowansalskie: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kofta. wegańskie pulpeciki z makaronem i sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory parzymy 10 sekund we wrzątku, schładzamy zimną wodą i zdejmujemy z niego skórę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z papryczki wyjmujemy pestki i drobno siekamy. W rondelku podsmażamy cebulę na oliwie aż lekko się zarumieni. Dodajemy sos sojowy, papryczkę, rozdrobnione pomidory i pastę paprykową. Mieszamy, dusimy przez kilka minut aż pomidory zmiękną i się rozpadną, doprawiamy ziołami do smaku.
  • 2. Klopsiki wrzucamy do sosu i pod przykryciem gotujemy na małym ogniu aż kofta się ogrzeje.

    Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

    Makaron skraplamy oliwą i podajemy z sosem, klopsikami oraz posypujemy świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron razowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować