Kapuściany kociołek

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Wyśmienita mieszanka 4 rodzajów kapusty.

  • 3 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    1,2 kg szynki wieprzowej
    1 kg kapusty białej
    500 g kapusty kwaszonej
    500 g kapusty pekińskiej
    500 g kapusty włoskiej
    2 puszki pomidorów w zalewie bez skórki ( około 800 g )

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    850 g pieczarek

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    sól, pieprz, majeranek, olej

    DEKORACJA:
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapuściany kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty szatkujemy i wkładamy do dużego garnka. Mięso kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju, wrzucamy do garnka.
  • 2. Garnek z mięsem i kapustą zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Gdy się zagotuje dodajemy pomidory (jak są duże do przekrawamy na mniejsze kawałki) i pokrojone na kawałki pieczarki.
  • 3. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy pod przykryciem około 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować