Kociołek Gajowego

4.5 (200 ocen)

Ulubione danie mojego mężczyzny, może trochę dlatego, że jest powiązane z jego nazwiskiem:) Po długich spacerach kociołek ten jest idealnym regeneratorem sił, a także rozgrzewaczem:)

Składniki:

  • 2 cebule
    4 kielbasy lub 0,5 kg szynki lub tyle tez wedliny wedle uznania ja uzywam tego co jest w lodowce:D
    3 ząbki czosnku
    0,5 kg grzybów leśnych ew. pieczarek
    4 ogórki kiszone
    5 papryk
    2 marchewki starte
    1/4 selera startego
    1 pietruszka starta
    ok 10 plastrów imbiru
    pomidory krojone w puszce
    trochę oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie 1. Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, po zarumienieniu dodaję mięso i czosnek pokrojony w plasterki. Kiedy mięso się podsmaży dodaję pieczarki, muszą się umożyć, żeby dodać ogórki również pokrojone w kostkę i smażymy jakieś 15 minut.
    Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy marchew, pietruszkę, seler, i pokrojoną paprykę i imbir. Pod koniec dodajemy pomidory i przyprawiamy do smaku solą, papryką, pieprzem.

Porady

Do potrawy warto dodać smażone ziemniaki, idealnie się komponują.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować