Kocie oczka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dżem z jeżyn nadaje wyśmienity smak.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg mąki pszennej
    30 dkg masła
    16 dkg cukru pudru
    4 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    dżem z jeżyn

Kocie oczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z mąką posiekać tasakiem. Żółtka roztrzepać z cukrem . Dodać do mąki z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować i wykrawać kółka literatką . W połowie kółek zrobić 3 dziurki . Gotowe ciasteczka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciastka przełożyć dżemem. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy