1.jajka utrzeć z cukrem, aby krysztalki nie były wyczuwalne. Dodac mąki, wymieszane z proszkiem i kakao. delikatnie, dokładnie wymieszać. Wylać do dużej blachy. Piec w 180 st ok 35 min ( do suchego patyczka). Wystudzić
Wode i cukier gotować w garnku z grubym dnem na średnim ogniu do 120 st (ok 15 min). W tym samym czasie ubijać białka.
Gdy cukier osiągnie pożądaną temperaturę, powoli strumykiem wlewać go do białek, dalej ubijając. Następnie dodać aromat i kilka kropel soku z cytryny. Na sam koniec margarynę, dokładnie wymieszać.
Biszkopty nasączyć w kawie
Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu
Na biszkopt wyłożyc masę, nastepnie nasączone biszkopty, zalać galaretką
Porady
w oryginalnym przepisie do masy dodaje się odrobinkę likieru pomarańczowego zamiast aromatu i soku z cytryny
Komentarze