Proste, tanie danie, którego nikt nie odmówi, czy to możliwe? Tak. U nas przyjęły się jako Kochonesy, czyli ziemniaczki w koperku i śmietance. Idealne na letnie przyjęcia przy grillu.
Kochonesy, czyli sałatka z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Proste, tanie danie, którego nikt nie odmówi, czy to możliwe? Tak.
U nas przyjęły się jako Kochonesy, czyli ziemniaczki w koperku i śmietance. Idealne jako zagryzka do piwa, czy jako przystawka albo samodzielna sałatka.
2.Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj, a następnie ugotuj w mundurkach. Po ugotowaniu lekko przestudź, ale nie za bardzo.
3.Wymieszaj ziemniaki z musztardą, śmietaną, roztartymi ząbkami czosnku, solą i drobno pociętym koperkiem.
4.Podawaj lekko ciepłe do obiadu albo zimne do piwa czy jako samodzielna przystawka.
Jest to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań jakie można szybko przygotować na przyjęcie i poczęstować dużą ilość osób.
Przepis pochodzi z książki "Smak Imprezy" Olgi Smile.
5.Doskonale smakuje z Przysmakiem Denisa. Po przepis zapraszam na mojego bloga: http://sandrabakesaparty.awsome.pl/?article=8
Komentarze