Baton knoppers z fistaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA MLECZNA
Mleko zagotować z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać porcjami mleko. (Mleko dodawać powoli, żeby się masa nam nie zważyła) Na samym końcu wsypać mleko w proszku i dobrze razem wymieszać.
MASA KAKAOWA
Fistaszki posiekać na mniejsze kawałki. Masło, nutellę i kakao dobrze razem połączyć. Na samym końcu dodać posiekane orzechy. Wymieszać.
Pierwszy wafel posmarować masą kakaową. Przykryć drugim waflem i posmarować go masą mleczną. Przykryć trzecim waflem. Obciążyć najlepiej drewnianą deską i wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wafel od strony mlecznej posmarować polewa czekoladową. Odstawić ponownie do schłodzenia. Przed podaniem pokroić na kwadraty.
Komentarze