Knedliki serowo - migdałowe z morelami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Małe zgrabne kule z morelowym środkiem. Polane sosem maślano - miodowym z cynamonem i mielonymi migdałami. Na jednym się nie kończy. Obiecuje!

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 12 sztuk moreli

    Na ciasto:
    500 gram twarogu
    łyżeczka skórki pomarańczowej - dałam z Kotanyi
    5 dkg miękkiego masła
    2 żółtka
    250 gram mąki ( u mnie durum z M&S)
    szczypta soli
    3 łyżki mielonych migdałów
    3 łyżki cukru trzcinowego

    Sos:
    porządna łyżka masła
    łyżka miodu - u mnie z pyłkiem - -obłędny smak
    pół łyżeczki cynamonu

    mielone migdały do obtoczenia knedli
    mąka do podsypywania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Knedle

Knedliki serowo - migdałowe z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto włożyć do wysokiej misy i wyrobić gładkie ciasto. Uformować dość gruby wałek. Pociąć na 12 części. Na stolnicy rozpłaszczyć pierwszy kawałek i włożyć do środka owoc. Potem zacząć rolować w rekach aż wyjdzie głodka kula- knedel. Czynność powtórzyć z reszta. Powinno wyjść 12-14 sztuk.
    Gotować w lekko osolonej wodzie do 15 minut. W zależności od wielkości owoców. Wyjąć łyżką cedzakową. Pozostawić do lekkiego wystudzenia. W międzyczasie uprażyć na suchej patelni mielone migdały. Otoczyć w nich knedliki. Polać sosem z masła, miody i cynamonu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Knedliki

To może cię zainteresować