Knedle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, a gdy mam czas, robię różne pyszności.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 10 dag mrożonego szpinaku
    ● jajko
    ● 1 szkl. mąki
    ● 2-3 łyżki startego żółtego sera
    ● ząbek czosnku
    ● łyżka masła
    ● gałka muszkatołowa
    Sos:
    ●puszka krojonych
    pomidorów
    ● cebula
    ● 2 marchewki
    ● oliwa
    ● oregano
    ● bazylia
    ● sól, pieprz

Knedle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    Przeciskamy przez praskę.
    Szpinak ze zmiażdżonym
    czosnkiem smażymy na
    maśle. Mieszamy z resztą
    składników. Doprawiamy.
    Formujemy knedle. Gotujemy
    w osolonym wrzątku.
  • 2. Sos: pokrojone marchewki
    z cebulą dusimy na
    oliwie. Dodajemy pomidory,
    doprawiamy. Chwilę dusimy.
    Podajemy z knedlami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze szpinakiem