Knedle z serkiem topionym

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Najlepiej smakują polane złocistą cebulką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    -1 kg obranych ziemniaków
    -2 jajka
    -1 szkl. mąki ziemniaczanej
    -1 szkl. mąki pszennej
    -sól
    -1 duża cebula

    Farsz:
    -małe kostki serka topionego
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Kluski Knedle Dania główne

Knedle z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na maśle,studzimy.Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Zimne ziemniaki mielimy. Przekładamy do miski,dodajemy jajka, zrumienioną cebulę,mąki(jeśli ciasto jest zbyt luźne dosypujemy mąkę) i dokładnie zagniatamy ciasto.
  • formowanie knedli 2. Z ciasta formuje kulki i rozpłaszczamy na placuszki, kładziemy kotkę serka topionego i formujemy kulki.
  • 3. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy np. z gulaszem lub z skwarkami z cebuli i boczku lub gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować