Knedle z serka homogenizowanego i kaszy manny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Danie pochodzi z kuchni austriackiej. Bardzo proste w przygotowaniu, nie zajmuje dużo czasu i smakuje świetnie. Idealna propozycja dla wielbicieli dań mącznych i dań na słodko.
Z podanej proporcji wychodzi około 17 sztuk.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g sera homogenizowanego
    2 jajka
    4 łyżki miękkiego masła
    140 g kaszy manny
    4 łyżki bułki tartej
    szczypta soli

    Posypka z bułki tartej:
    100 g masła
    ok. 130 g bułki tartej
    cukier wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery Knedle Dania główne

Knedle z serka homogenizowanego i kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ważne , aby jajka i masło miały temperaturę pokojową.
    Podane składniki miksujemy na jednolitą masę , którą wstawiamy do lodówki na 30-60 minut.
    Na patelni topimy masło , dosypujemy bułkę tartą , chwilę rumienimy uważając , by nie spalić bułki. Dosypujemy cukier i obtaczamy gotowe knedle w przygotowanej posypce.

    Świetnie smakują również z owocami leśnymi podsmażonymi na maśle z cukrem cynamonowym.
    Fani śliwek będą zadowoleni z knedli podanych ze smażonymi powidłami śliwkowymi.
    Możemy je podać z sosem waniliowy czy musem malinowym.

Porady

Knedle świetnie smakują również z owocami leśnymi, podsmażonymi na maśle z dodatkiem cukru cynamonowego. Fani śliwek będą zadowoleni z knedli podanych ze smażonymi powidłami śliwkowymi. Możemy je podać również z sosem waniliowy czy musem malinowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Kasza manna Masło Serek Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować