Knedle z białym serem i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta :
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto.
2.Przygotowanie nadzienia :
Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtko. Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem. Wiśnie odsącz z kompotu i posiekaj drobno. Wrzuć do serka i delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch. Knedle polej masłem i posyp startą gorzką czekoladą.
Komentarze