Knedle - byki z mięsem

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 4 osób

Danie to często gościło na stole naszych dziadków a teraz gości na naszym

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g ugotowanych ziemniaków
    około 150 g mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    sól
    pieprz
    250g mięsa mielonego
    2 cebule
    olej
    2 plastry boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Knedle - byki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać do nich mąkę i jajka. Wyrobić plastyczne ciasto. Jedną cebulę drobno pokroić i podsmażyć wraz z mięsem mielonym. Przyprawić do smaku. Z ciasta formułować owalne knedle wielkości dłoni, nadziewać mięsem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną. Boczek i cebulkę drobno pokroić wysmażyć wyłoży na knedle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować