Knedelki z serem i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące danie. Smak brzoskwiń uatrakcyjnia całą potrawę.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. maki
    1 jajo
    2 łyżki roztopionego masła
    250 gram mielonego twarogu
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    2 brzoskwinie
    masło i cukier do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne

Knedelki z serem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Knedle 1. Składniki ciasta łączę i zagniatam. Ciasto pozostawiam w lodówce na 2 godziny. Po tym czasie Jeszcze raz zagniatam i dzielę na 12 części.
  • Knedle 2. Z każdej części formuje placuszek, na każdym kładę cząstkę obranej brzoskwini. Lepię kule. Kluski wrzucam do osolonego wrzątku. Czekam aż wypłyną i gotuję 8 minut. Podaję polane roztopionym masłem i posypane cukrem.

Porady

Knedle zamiast polewać masłem można obsmażyć na masełku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować