Kluski z twarogu i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepis znalazłam na stronie smakokosa, blogspot.com

  • 25 min

Składniki:

  • na dwie porcje:
    ok. 100 g mrożonego szpinaku,
    ok. 150 g twarogu,
    ok. szklanki mąki,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    jajko,
    2 ząbki czosnku,
    opcjonalnie kilka łyżek startego parmezanu,
    sól, pieprz

Kluski z twarogu i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać drobno posiekany lub starty czosnek. Twaróg rozkruszyć widelcem, połączyć z resztą składników i dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kuleczki, obtaczać je w odrobinie mąki, by się nie kleiły. Wrzucać partiami do osolonego wrzątku z kilkoma kroplami oleju. Kluski są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię.

Porady

Szpinakowe kuleczki będę idealnie smakować z roztopionym masłem i parmezanem, ja podałam je z prostym sosem pomidorowo-paprykowym z pieczarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy