Kluski z mięsem

  • wyświetlono: 279 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kluseczki nadziane mięsem pozostałym po rosole.

  • 4 porcje
  • 40min
  • Średni

Składniki

Masa ziemniaczana :
1 kg ugotowanych ziemniaków
250 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
łyżeczka soli
Masa mięsna :
Mięso ugotowane z rosołu
Marchewka i pietruszka z rosołu gotowana
Sól do smaku
Cebula
Ząbek czosnku
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski z mięsem

  • 1. Gotujemy ziemniaki z łyżeczka soli. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy mąkę i jajko oraz szczyptę soli.Wyrabiamy. Cebulę i czosnek siekamy wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Mięso, marchewkę, pietruszkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem mielimy. Doprawiamy do smaku solą. Bierzemy troszeczkę masy ziemniaczanej a w środek wkładamy masę mięsną i ściśle zlepiamy masą ziemniaczaną. Formujemy kulki o średnicy około 4 cm. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 6 minut od wypłynięcia.

Porady

Kluseczki można podać ze smażoną cebulką na oleju

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonekluski
 

Komentarze

Podobne przepisy

 Lasagne z mięsem / Lazania

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Lasagne z mięsem / Lazania

Przepyszna , niesamowicie sycąca...

Pyzy z mięsem

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Pyzy z mięsem

Może długo się je robi, bo trzeba...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kluski z mięsa z rosołu

Smaczne kluski kładzione z mięsa...

knedle z mieem

Dodane przez: CattiBrie

Knedle z mięsem

Pierwszy raz robiłam knedle z mięsem......

Pyzy z mięsem

Dodane przez: Anyzkowo

Pyzy z mięsem

Tradycyjne ziemniaczane pyzy.Najlepiej...

Muszle makaronowe z mięsem

Dodane przez: alaaa

Muszle makaronowe z mięsem

Z dużych muszli makaronowych można...