Kluski z makiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mak: 1 szklanka
    - miód prawdziwy: 0.5 szklanki
    - bakalie rózne: 1 szklanka
    - makaron domowy lub krajanka: 100 gramów
    - olejek migdałowy: 0.25 łyżeczki

Kluski z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak sparzyć, dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać miód, olejek migdałowy i bakalie, dokładnie wymieszać. Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Połączyć masę makową, z kluskami, wymieszać. Podawać jako deser. W moich stronach jest to jedna z potraw wigilijnych.

Komentarze

Podobne przepisy