Kluski z mąki gryczanej z cebulką i słoninką

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób

Przepyszne i proste w wykonaniu kluseczki dla całej rodzinki. Wyjątkowo smaczne w połączeniu mąki pszennej z gryczaną.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • szklanka mąki gryczanej
    szklanka mąki pszennej
    1 jajko
    pół szklanki wody
    pół łyżeczki soli
    1 cebula
    100 g słoniny
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z mąki gryczanej z cebulką i słoninką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1a4vvgj 1. Z mąki, wody, jajka i soli zamiesić ciasto.
  • image-0kgrqfw 2. Rozdzielić na parę części i uformować na długie kiełbaski. Pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Słoninę i cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na złocisty kolor. Do gotującej się osolonej wody wrzucić kluski. Gotować, mieszając aż wypłyną na wierzch. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz i polać smażoną cebulką i słoninką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować