Kluski twarogowe (bez laktozy, bez glutenu)

  • wyświetlono: 40 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne kluseczki bezglutenowe z mąką ryżową. Swój kolor zawdzięczają liofilizowanym owocom leśnym. Kluseczki są proste w przygotowaniu i bardzo aromatyczne z lekką owocową nutą. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

250 g twarogu chudego (u mnie bez laktozy)
1 jajko
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka mielonych liofilizowanych owoców leśnych
7 łyżek mąki ryżowej+ do podsypania

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski twarogowe (bez laktozy, bez glutenu)

  • 1. Twaróg, jajko, mąkę, liofilizowane owoce i cukier przekładamy do miski. Zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy na 4 części. Z każdej części ciasta na stole posypanym mąką ryżową formujemy wałek, lekko go spłaszczamy i kroimy małe kluski. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy do niej olej i sól. Na gotującą się wodę wrzucamy kluski owocowe. Gotujemy przez 2- 3 minuty od chwili wypłynięcia. Podajemy na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

twarógkluskitania kuchniabez glutenubez laktozy

Komentarze

Podobne przepisy

 Kluski śląskie z mięsem mielonym

Dodane przez: danusia19671

kluski śląskie

Kluski śląskie z mięsem mielonym

Kluski leniwe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kluski leniwe

Kluski które robi się raz dwa,...

Kluski śląskie

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Kluski śląskie

Prosty sposób na udane kluski śląskie.

kluski śląskie

Dodane przez: mariosylwia

Kluski śląskie

kluski, które zawsze wychodzą

kluski ziemniaczane

Dodane przez: Martyna90

Kluski ziemniaczane z boczkiem

Kluski ziemniaczane to łatwa do...

Kluski śląskie

Dodane przez: evita0007

Kluski śląskie Najłatwiejszy przepis

To są jedne,jedyne kluski śląskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE