KLUSKI ŚLĄSKIE Z KOPERKIEM

5 (179 ocen)

  • 1 godz. 40 min

KLUSKI Z KOPERKIEM PIĘKNIE WYLĄDAJĄ PODANE

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - DUŻA PORCJA OK.80SZT

    -10 SZT ŚREDNICH ZIEMNIAKOW
    -1 JAJKO
    -KOPEREK UŻYŁAM ŚWIEŻEGO MOZE BYĆ SUSZONY- MĄKA ZIEMNIACZANA
    - 2 ŁYŻKI OLEJU
    -2 ŁYŻECZKI SOLI
    -1-2 ŁYZKI MARGARYNY
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski śląskie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tvr0rr 1. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY,ALE TAK ABY NIE BYŁY ROZGOTOWANE
    -PO UGOTOWANIU PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ LUB DOKŁADNIE ROZGNIATAMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
    -DAJEMY MARGARYNĘ I ODSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘIA
  • image-1sgrkl8 2. -ZIEMNIAKI WYRÓWNUJEMY W MISCE I DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI
    -JEDNĄ CZĘŚĆ WYBIERAMY,DODAJEMY DO POZOSTAŁYCH ZIEMNIAKÓW TWORZĄC DOŁEK
    -DO TEGO DOŁKA WSYPUJEMY MĄKE ZIEMNIACZANĄ OK SZKLANKI
    -DODAJEMY POKROJONY KOPEREK, 1 JAJKO 1 ŁYŻECZKE SOLI I WSYSTKO RAZEM ŁĄCZYMY .
    --JEŚLI CIASTO ZA BARDZO SIĘ KLEI DODAJEMY MĄKI
  • image-15j59o3 3. -TWORZYMY KULĘ I ROBIMY KLUSECZKI,SPŁASZCZAMY LEKKO ROBIĄC WGŁĘBIENIE
  • image-1qvot5r 4. -WRZUCAMY DO GOTUJĄCEJ SIĘ WODY Z DODATKIEM 1 ŁYŻECZKI SOLI I OLIWĄ
    -GDY KLUSKI WYPŁYNĄ TO NA MAŁYM OGNIU GOTUJEMY JE JESZCZE 1---2 MIN
  • 5. POLEWAMY SOSEM :))

Porady

- CAŁE DANIE ZNAJDZIECIE W MOICH PRZEPISACH

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować