Ewa Bielecka
Pyszne danie ,które znika z talerza w pięć minut .
5 (1 ocen)
Porady
Ziemniaki ugotuj do miękkości,ostudż i przepuść przez praskę,Podziel na 4 części i jedną część wyjmij a w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną.dodaj sól.,pieprz i jajko.Wszystko dokladnie wyrób i ulep małe kuleczki ,zrób dziurkę . .Mięso pokrój w kostkę ugotuj do miękkości ,dodaj marchewkę i podsmażoną ,pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek ..dopraw przyprawą do gulaszu i zagęść sosem. przygotowanym według przepisu na opakowaniu...Duś jeszcze chwilę...Sałatę umyj,porwij na kawałki dodaj rzodkiewki pokrojone w plasterki ,sół ,pieprz i śmietanę...Wymieszaj....Kluski wrzuć na wrzątek i od momentu wypłynięcia gotuj 2_3 min polej gulaszem i obok połóż sałatę..
Komentarze