Kluski śląskie z gulaszem i sałatą

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne danie ,które znika z talerza w pięć minut .

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 kgZiemniaków,jajko ,sól,pieprz ,mąka ziemniaczana,70-80 dag łopatki lub karczku ,1 marchewka,1 cebula,2 ząbki czosnku,gotowy sos pieczeniowy,przyprawa do gulaszu,główka sałaty zielonej,kilka rzodkiewek ,gęsta śmietana
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kluski śląskie z gulaszem i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski śląskie z gulaszem i sałatą 1. Przepis jest mojego autorstwa

Porady

Ziemniaki ugotuj do miękkości,ostudż i przepuść przez praskę,Podziel na 4 części i jedną część wyjmij a w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną.dodaj sól.,pieprz i jajko.Wszystko dokladnie wyrób i ulep małe kuleczki ,zrób dziurkę . .Mięso pokrój w kostkę ugotuj do miękkości ,dodaj marchewkę i podsmażoną ,pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek ..dopraw przyprawą do gulaszu i zagęść sosem. przygotowanym według przepisu na opakowaniu...Duś jeszcze chwilę...Sałatę umyj,porwij na kawałki dodaj rzodkiewki pokrojone w plasterki ,sół ,pieprz i śmietanę...Wymieszaj....Kluski wrzuć na wrzątek i od momentu wypłynięcia gotuj 2_3 min polej gulaszem i obok połóż sałatę..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować