Kluski śląskie długie

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was kluski śląskie podane inaczej a także uformowane inaczej jeśli zaciekawi was przepis zapraszam na mój blog pod podanym linkiem

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 850 g ziemniaków z dnia poprzedniego,
    1 szklanka z górką mąki ziemniaczanej,
    1 jajko rozmiar M,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski śląskie długie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kluski 1. Ziemniaki z dnia poprzedniego zmielić lub przecisnąć przez praskę, wyrównać i podzielić na cztery równe części, w wolną część wsypać mąkę ziemniaczaną a także dodać jajko. Całość wyrobić na jednolitą masę
  • kluski 2. Przygotowane długie kluski śląskie wkładać na gotującą się wodę i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować przez 2-3 minuty. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
  • kluski 3. Gotowe kluski podałam z kotletem schabowym oraz papryką konserwową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ziemniaczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować