Kluski śląskie z dziurką

5 (146 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Polskie,smaczne tradycyjne kluski z dziurką.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    szklanka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    sól
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Kluski śląskie z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować, ostudzić, przepuścić przez praskę. Następnie dodać jajko, mąkę i posolić.
    Wyrabiać gładkie ciasto.,a następnie uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku tworząc palcem charakterystyczną dziurkę.
    Kluski gotujemy we wrzącej wodzie do wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować