Kluski śląskie z dziurką

  • wyświetlono: 90 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Polskie,smaczne tradycyjne kluski z dziurką.

ja
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 kg ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski śląskie z dziurką

  • 1. Ziemniaki ugotować, ostudzić, przepuścić przez praskę. Następnie dodać jajko, mąkę i posolić.
    Wyrabiać gładkie ciasto.,a następnie uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku tworząc palcem charakterystyczną dziurkę.
    Kluski gotujemy we wrzącej wodzie do wypłynięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kluskidodatki do obiaduKLUSKI ŚLĄSKIEgotowane ziemniakikluski z ziemniakówdania z ziemniakówtradycyjne kluski śląskiepolskie kluski

Komentarze

Podobne przepisy

Kluski jogurtowe

Dodane przez: Waldek

Kluski jogurtowe

Pasują do dań mięsnych jak również...

kluski

Dodane przez: Natalia Ch 1987

Kluski kladzione z dyni

Przepyszne kluseczki u nas podawane...

kluski

Dodane przez: Kasja1986

Kluski francuskie - idelany dodatek do gulaszu

Kluski francuskie to idealny dodatek...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: Mniam1

Pieczone ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki pieczone w piekarniku...

Marchewka z groszkiem na gęsto

Dodane przez: Gosia123

Marchewka z groszkiem na gęsto.

Prosto, szybko i smacznie. Uwielbiam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE