Kluski śląskie

  • wyświetlono: 576 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Idealne z każdym sosem...prosto i smacznie ,tym charakteryzuje się kuchnia śląska.

DSC_1166
  • 90min

Składniki

1 kg ziemniaków
250 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski śląskie

  • 1. Ziemniaki gotujemy ,robimy z nich puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę i sól. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Następnie wbijamy jajko ,łączymy z masą ziemniaczaną. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy dołek. Wrzucamy na osolony wrzątek ,gotujemy 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Kluski śląskie

Dodane przez: zzewa

Kluski śląskie

Jedni uważają, że to kluski śląskie...

Kluski śląskie

Dodane przez: bogusia82

Kluski śląskie

Kluski śląskie stanowią doskonały...

smażenie klusek

Dodane przez: serdeczna

Kluski śląskie

Kluski śląskie w mojej rodzinie...

Kluski śląskie

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Kluski śląskie

Kluski śląskie są jednym z charakterystycznych...

Kluski  śląskie.

Dodane przez: Annna MM

Kluski śląskie

Kluski śląskie są bardzo proste...

Kluski śląskie

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Kluski śląskie

Przepis na kluski śląskie jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE