Kluski pszenne kładzione ze skwarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moja rodzina bardzo uwielbia te kluski a zwłaszcza córka dlatego dziś są na jej życzenie. Z miłą chęcią podam wam przepis jeśli zechcecie skorzystacie to wasza decyzja. Jest to super pomysł na szybki obiad, można je zajadać z twarogiem, skwarkami lub na słodko kto jak chce.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,

    2 jajka,

    0,5 łyżki soli,

    2,5 szklanki wody gazowanej,

    szklanka - kubek arcoroc.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski pszenne kładzione ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kluski 1. Do miski dodać wszystkie składniki oprócz szklanki :D. Następnie za pomocą łyżki wykonując szybkie ruchy wymieszać do połączenia się składników.
  • kluski 2. Do garnka wlać wodę posolić ją i zagotować. Na gotującą osoloną wodę wkładać łyżką małe kawałki ciasta i zagotować. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 2 - 3 minut. Kluski podwajają swoją objętość.
  • kluski 3. Ugotowane kluski wyjąć z wody na talerz za pomocą łyżki cedzakowej aby odsączyć z wody.
  • kluski 4. Kluski podałam z usmażonymi skwarkami ale można je jeść kto z czym lubi, polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować