Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Każdemu będą smakować.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1,5 szklanki mąki
    3-4 łyżki wody
    1 gruszka
    1 jabłko
    70g masła
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżki cukru
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko dokładnie mieszamy z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta. Mieszamy.
  • 2. Na gotującą się, osoloną wodę wrzucamy łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotujemy 5 minut. Odcedzamy i wykładamy na talerz. Kluski posypujemy cukrem.
  • 3. Masło przekładamy do garnuszka i rumienimy. Mieszamy z cynamonem. Masełkiem polewamy kluski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_10-16

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować