Kluski kładzione z jabłkami

4.41 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób

Smak dzieciństwa. Bardzo ważne jest, żeby jabłka były kwaśne. Kluski mają wtedy bardziej wyrazisty smak.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 1,5 szklanki mąki
    • 2 jajka
    • 2 duże jabłka
    • ¾ szklanki mleka
    • łyżka cukru
    • szczypta soli
    • jogurt
    • cynamon
    • cukier do posypania
Wystaw ocenę:

4.41 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kluski kładzione z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania: Jajka mleko, łyżkę cukru i szczyptę soli ubijamy za pomocą miksera, powoli dosypując mąkę. Dokładamy jabłka starte na tarce na grubych oczkach. Mieszamy. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 2 minuty od czasu wypłynięcia. Podajemy polane jogurtem, posypane cukrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować