Kluseczki twarogowo kukurydziane z sosem borówkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g chudego twarogu
    1 jajko
    1 łyżka miodu
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    0,5 szklanki borówek
    3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

Kluseczki twarogowo kukurydziane z sosem borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy miód oraz wsypujemy mąkę kukurydzianą. Całość zagniatamy na gładką masę, formujemy małe kuleczki lub kluski. W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy kluseczki na wrzątek i gotujemy przez kilka minut. Dosłownie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wystarczą. Ciepłe kluski polewamy musem owocowym (zmiksowane borówki z jogurtem naturalnym).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy