Kluseczki parmezanowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny zamiennik tradycyjnego makaronu, idealny do rosołu, a także sosu pomidorowego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 łyżek drobno utartego parmezanu lub sera grana padano
    4 żółtka
    2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
    2 łyżeczki suszonego lubczyku
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    gałka muszkatołowa
    mąka do wałkowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kluseczki parmezanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parmezan, żółtka, skrobię i przyprawy łączymy w misce. Następnie dokładnie zagniatamy ręką. Deskę do krojenia posypujemy mąką. Urywamy po kawału ciasta, formujemy długie i cienkie wałeczki. Kroimy pod kątem jak kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie przez około 2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z zupą lub sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Parmezan Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować