Kluseczki jogurtowe z ogórkiem i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam na piątkowy obiad. Mięciutkie, pyszne kluseczki z pikantnymi warzywami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    7 czubatych łyżek mąki pszennej
    łyżka mąki ziemniaczanej

    2 łyżki oleju rzepakowego
    łyżka soli

    6 mniejszych ogórków kiszonych
    2 cebulki dymki ze szczypiorem
    mały pęczek koperku
    mała puszka groszku zielonego
    2 łyżki oleju lnianego
    pieprz zielony świeżo mielony
    szczypta chilli
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluseczki jogurtowe z ogórkiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać jogurt i wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszać.
    Zagotować ok. 2,5 l wody z olejem rzepakowym i solą.
    Dużą łyżką nabierać porcje ciasta, pociągając łyżką po ściance miseczki i wkładać do gotującej się wody. Tak do wyczerpania ciasta. Chwilę pogotować aż kluseczki wypłyną na wierzch. Wyjąć kluseczki łyżką cedzakową na talerze.
    Ogórki pokroić w kostkę. Umieścić w salaterce i dodać odcedzony groszek. Dodać pokrojoną dymkę, pokrojony koperek, olej lniany, pieprz zielony świeżo mielony, szczyptę chilli i sól do smaku. Wymieszać, podać na talerze. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Groszek Jogurt Koper Ogórek Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować