Kluseczki jogurtowe z malimi

5 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne jogurtowe kluseczki skryły się pod chrupiącą bułką tartą. Wisienką całej potrawy są niebiańskie maliny.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kluski:
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    3/4 szklanki jogurtu greckiego
    szczypta soli
    Masa malinowa:
    30 dag. malin
    3 łyżki miodu
    Dodatkowo:
    wrzątek osolony do gotowania
    maliny do dekoracji
    3 łyżki masła
    3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kluski Dania główne

Kluseczki jogurtowe z malimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki na kluski , miksuję na jednolitą masę. We wrzątku maczam łyżkę i odrywam po małej części ciasto, tworząc kluski. Gotuję 2 minuty od momentu wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową na talerz. Bułkę rumienie na maśle. Maliny polewam miodem i gotuję, aż masa lekko zgęstnieje. Kluseczki polewam bułeczką i malinami.

Porady

Takie kluseczki można podać ze zupą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jogurt Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować