Kluseczki gnocchi marchewkowe

5 (195 ocen)

  • 20 min

kluseczki dobre do mięs i sosów

  • 20 min

Składniki:

  • 150 g gotowanych ziemniaków
    1 ugotowana marchewka
    1 jajko
    1 szkl mąki
    sól
    imbir
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kluseczki gnocchi marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluseczki gnocchi marchewkowe 1. Ziemniaki dobrze rozgnieść dodać marchewkę startą na tarce o średnich oczkach, jajko sól i szczyptę imbiru do smaku i zagnieść ciasto. Z ciasta turlać małe kulki, rozpłaszczyć i lekko zwinąć małe gnocchi.
  • Kluseczki gnocchi marchewkowe 2. Ugotować we wrzątku, można polać tłuszczem.

Porady

Podczas formowania kluseczek nalezy uzyć maki ziemniaczanej , wtedy nie kleją się do rak ani blatu gdzie muszą czekać na gotowanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować