Kluchy Kartoflane z kapustą i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jak ktoś nie jadł w takiej wersji to zachęcam wszystkich.

  • 60 min

Składniki:

  • • 5 szt. ziemniaków
    • Mąkę żytnią
    • ½ szklanki Mąki pszennej
    • Sól
    • Jajko
    • 25dag. Twarogu półtłustego
    • Bigos
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kluchy kartoflane z kapustą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki ścieramy na tarce.
    2. Dodajemy do ziemniaków jajko, sól, ½ szklanki mąki pszennej, mąkę żytnią dodajemy cały czas do uzyskania gęstej masy.
    3. W garnku gotujemy wodę.
    4. Na denko nakładamy masę i łyżką robiąc kluski zgarniamy na gotującej wody.
    5. Gdy kluski się zagotują odlewamy na durszlak przelewając wodą.
    6. Kluski nakładamy na talerz dodajemy bigos i twaróg.
    7. Najlepiej taka potrawa smakuje z zupą ziemniaczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować