Klopsy w sosie z mleczka kokosowego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne klopsy na nieco tajski sposób

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    cebula czerwona
    jajko
    czerstwa bułka namoczona w mleku i odciśnięta
    sól, pierz czarny, pieprz ziołowy, zielona czubryca
    mleczko kokosowego + pół szklanki śmietanki 30%
    2-3 liście limetki
    3 szalotki
    imbir suszony pół łyżeczki
    olej do smażenia
    do podania makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klopsy w sosie z mleczka kokosowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i wymieszać z mięsem, jajkiem, bułką i przyprawami.
    Uformować mięsne kulki i podsmażyć je z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
    Szalotki drobno posiekać podsmażyć na oleju na innej patelni, zalać mleczkiem kokosowym i wrzucić liście limetki oraz suszony imbir.
    Jeśli sos będzie bardzo gęsty rozrzedzić go dodatkiem śmietanki, wrzucić klopsiki, nakryć pokrywką i gotować razem kilka minut.
    Podawać na makaronie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować