Klopsy w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Klopsy w Sosie pomidorowym

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 380 g mięsa mielonego
    1 bułka kajzerka
    odrobina mleka
    1 łyżka natki pietruszki
    1 jajko
    sól
    pieprz
    1 l wody
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki bazylii
    180 g koncentratu pomidorowego
    odrobina cukru (około 1-2 łyżeczki)
    olej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki bułki tartej

Klopsy w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kajzerkę rozmoczyć w mleku.
    2. Do miski włożyć mięso, rozmoczoną bułkę, natkę pietruszki, jajko, doprawić solą i pieprzem.
    3. Z mięsa uformować małe pulpety, oprószać bułką zmieszaną z mąką, usmażyć na oleju.
    3. W garnku zagotować wodę, dodać bazylię i majeranek, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować przez jakiś czas.
    4. Wrzucić klopsy i na małym gazie gotować całość. Na koniec w razie potrzeby dodać odrobinę cukru.

Komentarze

Podobne przepisy