Klopsy ryżowe ze szczypiorkiem

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na klopsy gdzieś wyczytałam, było to na początku lat 90. Od tego czasu są one częstymgościem na moim stole i chyba nigdy nie znudzą się mojej rodzinie.

Składniki:

  • ● 2 szklanki ryżu
    ● 4 szklanki wody
    ● 4 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia (najlepiej olej)
    ● szczypiorek
    ● zielona cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy ryżowe ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej
    wodzie według przepisu na
    opakowaniu. Studzimy. Gotujemy
    na twardo dwa jajka, studzimy, obieramy i kroimy
    w drobną kostkę. Dodajemy
    do ostudzonego ryżu.
  • 2. dzimy, obieramy i kroimy
    w drobną kostkę. Dodajemy
    do ostudzonego ryżu.
  • Klopsy ryżowe ze szczypiorkiem 3. Formujemy niewielkie
    zgrabne klopsy i obtaczamy je
    w bułce tartej, lekko spłaszczając.
    Klopsiki kładziemy na
    rozgrzany na patelni tłuszcz
    i smażymy z obu stron na jasnozłoty
    kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować