Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam przepis na pyszne klopsy drobiowe z dodatkiem pieczarek nadziane serem żółtym. Klopsy te robią się bardzo szybko, są bardzo delikatne, mięciutkie i po prostu pyszne. Spróbujcie koniecznie :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 12 klopsów:

    – 1kg mięsa drobiowego (u mnie mięso z udek kurczaka)
    – 400g pieczarek
    – 2 duże cebule
    – 4 ząbki czosnku
    – 200g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, oregano, papryka słodka, sól i pieprz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klopsy pieczone drobiowo-pieczarkowe nadziane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić w większą kostkę. Mokrymi dłońmi nabrać porcję mięsa, uformować kulkę, do środka włożyć kostkę sera, jeszcze raz nawilżyć dłonie i uformować okrągłą kulkę. W ten sam sposób uformować resztę klopsów. Gotowe klopsy wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, aż się ładnie zarumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować