Moje dzisiejsze klopsy przygotowałam z dodatkiem kawałka mozzarelli.
Wyszły bardzo smaczne.
Ser mozzarella rozpływał się.
Domownikom bardzo smakowały i prosili o dokładkę.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
mięso mielone 600 g,
jajka 2,
bułka namoczona 1 duża,
cebula 1 szt,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
pieprz do smaku,
sól do smaku,
przyprawa do mięsa mielonego do smaku,
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy.
Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki.
Wszystko razem mieszamy do połączenia składników.
Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki.
Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy.
Każdy klops panierujemy w bułce tartej.
Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Komentarze