Klopsy mięsne z kostką mozzarelli

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze klopsy przygotowałam z dodatkiem kawałka mozzarelli.
Wyszły bardzo smaczne.
Ser mozzarella rozpływał się.
Domownikom bardzo smakowały i prosili o dokładkę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone 600 g,
    jajka 2,
    bułka namoczona 1 duża,
    cebula 1 szt,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    pieprz do smaku,
    sól do smaku,
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku,

    Dodatkowo ;
    ser mozzarella w kawałku,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Klopsiki

Klopsy mięsne z kostką mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy.
    Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki.
    Wszystko razem mieszamy do połączenia składników.
    Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki.
    Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy.
    Każdy klops panierujemy w bułce tartej.
    Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować