KLOPSY MIELONE Z SEREM

5 (159 ocen)

  • 10 min

Wymyślone w kilka chwil klopsy mielone z serem.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    cebula
    jajko
    2-3 ząbki czosnku
    łyżka ketchupu
    10 dag sera żółtego
    przyprawa uniwersalna, pieprz
    2 łyżki bułki tartej
    koperek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy mielone z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę obieramy, kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.

    Ser trzemy na grubych oczkach.

    Do miski wkładamy wszystkie składniki: mięso mielone, przesmażoną cebulkę, jajko,

    czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę uniwersalną, pieprz, koperek, łyżkę ketchupu i starty ser.

    Wszystko razem dokładnie wyrabiamy rękami aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.

    Gdy mięso będzie już gotowe formujemy kotleciki. Kotleciki smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować