Klopsy mielone nadziewane cieńką parówką zawiniętą w plasterek sera żółtego

0 (0 ocen)

  • 60 min

klopsy te robię przeważnie jak mój wnuczek zostaje u mnie na dłużej bo je bardzo uwielbia.

  • 60 min

Składniki:

  • 800gr mięsa mielonego, parówki wieprzowe cienkie, ser żółty plasterki, przyprawy, rozmoczona duża bułka ( odciśnięta) jajko. Robię ciasto jak na klopsy parówki kroję na pół , plasterki sera też kroję na pół . Parówki obwijam serem i układam na mielonym następnie nakładam jeszcze ciasta i formuję klopsy które obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju.

Klopsy mielone nadziewane cieńką parówką zawiniętą w plasterek sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podaję z ziemniakami pire i z surówką z sałaty lodowej( warzywna)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy