REKLAMA
W kapuście piekłam i dusiłam już różne mięsa: schab, polędwiczki, żeberka, a teraz padło na klopsy. Danie jest pyszne i sycące. Do tego ziemniaki i mamy wyborny obiad dla całej rodziny :)
(średnia 4 z 4 głosów)
Klopsiki duszone w młodej kapuście. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Soczyste porcje schabu zanurzone w podsmażanej kapuście kiszonej, idealne danie na różne okazję, tylko dwa składniki a tak potrafi zaskoczyć!
Doskonałe połączenie smaków. Potrawę podaję z ziemniakami lub pieczywem.
To danie stało się ostatnio naszym ulubionym obiadem. Oprócz schabu wypróbowaliśmy też wersję z szynką (była trochę bardziej soczysta). Żeby mieć obiad za jednym zamachem i nie gotować już ziemniaków to piekę je razem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad a nawet świąteczny to danie idealne.
Bardzo lubimy takie żeberka w kapuście. Szybko się je robi ale są bardzo smaczne.
Komentarze